Шахраї крадуть гроші з банківських карток за допомогою магнітних дублікатів. Як мешканцям Дніпра не стати жертвою крадіжки

В Україні викрили ще одну схему, за якою шахраї крадуть гроші з чужих банківських карток. Вона побудована на виготовленні дублікату банківської картки. Про це повідомляе Дніпровська панорама з посиланням на Нацполіцію.

Зокрема, такий спосіб крадіжки коштів з рахунків виявилиї на Одещині.

Для такого виду шахрайства правопорушники використовують копію магнітної стрічки, яка містить зашифрований ключ доступу до рахунку, - йдеться у повідомленні.

Діяти за цією схомою можна, якщо жертва шахраїв, розраховуючись у магазині, кафе, ресторані, аптеці тощо, віддала картку до рук персоналу. У такому випадку її можуть відсканувати двічі:

  • через розрахунковий термінал безпосередньо щодо оплати
  • за допомогою спеціального сканера, який зчитує індивідуальні дані

Після цього шахраї отримують можливість зробити дублікат магнітної стрічки. Його наклеюють на будь-яку відповідну за розмірами пластикову картку. Потім за її допомогою знімають гроші з рахунку жертви.

Якщо таке сталося, жертві потрібно якнайшвидше заблокувати рахунок.

Як захиститися від таких шахраїв:

  • не давати картку до рук незнайомим людям, проводьте карткою через термінал лише самостійно;
  • не розраховуватись карткою за допомогою терміналів, які виглядають підозріло (не містять стандартної інформації на екрані тощо);
  • по можливості перевипустить картку та додайте до магнітної стрічки чіп - це унеможливить виробництво "магнітних" дублікатів.

Раніше ми писали, що двоє зловмисників обчищали картки клієнтів Приватбанку.