Снайпери ТрО: від кіно до реальності. Стала відома найголовніша заборона для снайпера

Військова професія снайпера овіяна кінематографічною міфологією. У фільмах снайпери - це завжди майстри своєї справи, які немов невидимі вбивають своїх ворогів з несподіваних позицій. Насправді, робота снайпера набагато складніша і відповідальніша, ніж показано в кіно. Це довела війна в Україні, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

У ТрО снайперами можуть стати вчорашні студенти, конструктори, програмісти, вантажники, люди, які ніколи в житті не мали справи зі зброєю. На підготовку снайперів не шкодують ні часу, ні набоїв. Вони проходять курси стрільби, маскування, тактики, розвідки. Їх навчають виживати в польових умовах і працювати в складних ситуаціях.

Один із таких снайперів - 23-річний Андрій, який до війни був студентом-математиком, а коли почалася війна, він одразу пішов до військкомату.

Я завжди хотів стати військовим, а коли почалася війна, я зрозумів, що це мій шанс - каже хлопець.

Андрій пройшов курс підготовки снайперів і зараз воює на передовій. Він каже, що робота снайпера дуже складна і вимагає від людини не тільки фізичної підготовки, а й моральної стійкості.

Коли ти стріляєш у людину, це дуже важко. Але я розумію, що я воюю за свою країну і за свою сім'ю, - зізнається Андрій.

Одним із важливих правил для снайперів ТрО є заборона фотографувати обличчя і вихвалятися у соцмережах. Це робиться для того, щоб захистити бійців від ворожого розвідування.

снайперснайпер1снайпер2

Раніше ми писали, як важкопоранений снайпер 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади з Дніпропетровської області за позивним Лис під час бою знищив 13 окупантів.