У ботсаду ДНУ квітнуть унікальні екзотичні рослини (Відео)

У ботсаду ДНУ зараз назвичайно красиво квітнуть тропічні рослини. Вони вражають своєю кольоровою та різноманітною флорою вже понад 7 років. Попри війну та постійні відключення світла, працівники саду все одно продовжували доглядати за рослинами. 4 квітня відбудеться «робоча субота» — кожен бажаючий зможе відвідати ботсад та побачити унікальні для України рослини, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Ботсад умовно ділиться на 5 секцій. Серце закладу — це лабораторія тропіків та субтропіків. В її колекції рослини з усієї земної кулі. Це понад 900 різних видів

Анатолій Кабар, директор Дніпровського ботанічного саду: «Є така цікава рослина, як стангерія. Дивовижна. Є псилот тригранний. Гарна колекція фікусів. Достатньо гарна колекція пальм».

В оранжереї розпустилися рідкісні рослини індійського та африканського походження.

Ірина Домницька, завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Дніпровського ботанічного саду: «Зараз цвяхом нашої програми є азалії індійські та стрілиція королівська. Це незрівнянної краси рослина, яка з давніх-давен піддавалася селекції. І частина цієї краси присутня і у нас».

Запрошують на День відкритих дверей

4 квітня в ботанічному саду ДНУ відбудеться день відкритих дверей.

Ірина Домницька, завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Дніпровського ботанічного саду: «Періодично ми влаштовуємо такі акції, щоб могли потрапити всі охочі. У кіоску чи павільйоні на Гагаріна можна буде купити рослину, сувеніри придбати, зроблені руками наших співробітників».

З 10 до 15 години кожен бажаючий може завітати сюди, вхід буде безкоштовним. Проте, щоб потрапити в оранжерею, треба буде заплатити 45 гривень.
Також директор саду проведе невеличку екскурсію, на якій більш детально розповість про кожну рослину.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі першими розцвіли кущі відьомського горіху. Ботсад запрошує (фото)