У Дніпрі чоловік з'їв в'ялену рибу з пивного магазину та захворів на ботулізм

У Дніпрі чоловік з'ів в’ялену рибу "плітка", яка була придбана в пивному магазині "BEER BANK", та захворів на ботулізм. Постраждалий був госпіталізований до реанімації міської лікарні у стані середньої тяжкості. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Чоловік, який захворів на ботулізм, у стані середньої важкості був госпіталізований 13 серпня до відділення реанімації та інтенсивної терапії філії за напрямком "Інфекційні хвороби" міської лікарні №4, де йому було введено протиботулінічну сироватку.

Було проведено санітарно-епідеміологічне розслідування та інспектування магазину "BEER BANK", в якому була придбана риба з ботулотоксинами.

За результатами проведеного інспектування було вилучено партію в'яленої плітки невідомого походження та без відповідного маркування в кількості 1,462 кг. Також було встановлено виробника в’яленої плітки, з якою, ймовірно, пов’язане захворювання на ботулізм - виробник в'яленої риби знаходиться у Черкаській області. Розслідування триває.

"Ще раз нагадуємо, що ботулізм – дуже тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) за неправильних умов виготовлення, зберігання чи транспортування продуктів харчування", - йдеться у повідомленні ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як дніпрянам захиститися від ботулізму після екологічної катастрофи на Каховській ГЕС.