У Дніпрі медики повернули мову та пам'ять військовому після важкого поранення

У Дніпрі медикам вдалося повернули мову та пам'ять військовому, який отримав важке поранення та три доби балансував між життям та смертю. Чоловіка привезли з передової до Дніпра у важкому стані. Захисник був травмований вибуховою хвилею. Забій головного мозку спровокував ішемічний інсульт. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Департамент охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради.

Близько 10 діб він провів на апараті ШВЛ у реанімації. Прийшов до тями лише на 3 добу, але не міг дихати самостійно.
Згодом пацієнта перевели до неврологічного відділення. Через отримані травми, чоловік втратив можливість розмовляти, читати та виконувати найпростіші дії.
Комплексним лікуванням хворого займались більше десятка фахівців. Лікарі користувались методами, запозиченими у іноземних колег. Вони буквально вчили його розмовляти та ходити заново. Медикаментозне лікування у поєднанні з реабілітацією одразу дали позитивний результат. Після 2 тижнів перебування у лікарні, чоловік почав вимовляти окремі слова та речення, знову навчився користуватися телефоном і пригадував цифри. Поступово відновилась мова та пам’ять. Завдяки сумісній роботі лікарів, чоловік зміг сам ходити та вирушив на подальше відновлення, - йдеться у повідомленні департаменту.

Цей випадок згадала пані Людмила, яка працює у неврологічному відділенні міської лікарні вже 43 роки. Лише за час війни у цьому відділенні надали допомогу вже понад 4 тис. пацієнтів. Неврологи грають найваждивішу роль у відновленні здоров'я військових з контузіями та ушкодженнями головного мозку.

поранений1поранений2поранений3

Нагадаємо, що у Дніпрі з першого дня повномасштабної війни лікарі рятують військових з найважчими травмами. 

пост про врятування військового

Раніше ми писали, як дніпровські лікарі роблять майже неможливе, щоб врятувати поранених бійців.