У Дніпрі не стало видатного кардіолога й талановитого вченого

Медична спільнота Дніпра переживає важку втрату - 25 березня пішов з життя видатний кардіохірург, доктор медичних наук, професор Євген Васильович Колесов, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на повідомлення Дніпровського державного медичного університету.

Колеги-медики відзначають, що вагому частину свого професійного життя Євген васильович присвятив розвитку кардіохірургії на Дніпропетровщині.

З 1983 по 1992 рік він завідував кафедрою шпитальної хірургії Дніпропетровського медичного інституту. За його ініціативи в обласній лікарні ім. І. І. Мечникова у 1985 році було відкрите торакальне відділення, яке через рік стало називатися відділенням кардіохірургії та електрокардіостимуляції. Клініка працювала в напрямі вдосконалення методів лікування вроджених вад серця, а також брадиаритмій з використанням електрокардіостимуляції та прямої реваскуляризації міокарда.

Вперше в Україні були проведені операції з відновлення коронарного кровообігу на скоротному серці за малоінвазивною методикою, а також із застосуванням судинозшивних апаратів. 

помер кардіохірург Колесов

Клініка, створена під орудою Євгена Колесова, займалася клапанним протезуванням, лікуванням вроджених вад серця.

Євген Васильович був автор понад 300 наукових праць, 6 патентів. Під його керівництвом захищені 1 докторська та 8 кандидатських дисертацій.

Колеги згадують, що він був делікатною, інтелігентною, широко ерудованою людиною.

Помер кардиохірург Колесов

Редакція Дніпровської панорами сумує з приводу втрати видатного кардіохірурга і висловлює глибокі співчуття усім, хто знав Євгена Васильовича.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині попрощалися з воїном ЗСУ, який загинув під час артилерійського обстрілу (Фото)