У Дніпрі після свят змінилися ціни на м'ясо та сало. Коли свинину можна буде купити дешево

У Дніпрі та й по всій Україні після зимових свят ціни на свиней забійних кондицій традиційно послабилися. Таку ситуацію констатують в аналітичному відділі Асоціації "Свинарі України", передає Дніпровська панорама.

Як пояснюють фахівці, із завершенням зимових свят ціни на внутрішньому ринку свинини "підкорилися" звичним сезонним тенденціям.

Послаблення торговельної активності після зимових свят є традиційним, а його темпи відповідають очікуванням, відзначають представники м’ясопереробників.

Зі зниженням споживчої активності у другій декаді місяця, відповідної зміни зазнали ціни закупівлі свинини живою масою. Крім цього, у другій половині січня характернішою стала і регіональна розбіжність цін. Так, у ході попередніх торгів у Центрі живець переважно реалізували по 61-63 грн/кг, тоді як Сході та Заході ціни закупівлі тяжіли до 60 грн/кг", - йдеться в повідомленні.

Та попри негативну цінову динаміку останніх двох тижнів, більшість виробників свинини зазначають, що реалізація товарних партій йде планово. Тобто без відмов, перенесення чи перегляду цін закупівлі серед тижня. Водночас деякі постачальники живця виходять на ринок із меншими товарними партіями.

Крім того, посилилася внутрішня конкуренція між постачальниками охолодженої свинини, яка своєю чергою посилює тиск на ціни у цьому сегменті та, відповідно, на закупівельні.

З результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін від переробників зможете ознайомитися тут:

свинина

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що У Дніпрі вдвічі подешевшають яйця: коли чекати на зміни