У Дніпрі укриття в школі № 19 цілодобово готове до відвідування містян

Директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Дніпра щодо облаштування укриттів на випадок повітряної тривоги в Дніпрі. Сьогодні черговий по місту відвідав укриття в середній загальноосвітній школі № 19, яка розташована по вул. Князя Володимира Великого, 13А. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

укриття Дніпро

Ми проінспектували де воно, що там знаходиться. Ми побачили, що це одне з таких укриттів, які можна назвати зразковими, оскільки там є багато різних зон – це загальні зали, це зала матері та дитини, де є можливість сповити дитину і погодувати, є кабінет психологічної підтримки, є медичний кабінет, є багато води, є пожежна тривога, є шанцевий інструмент, є додатковий аварійний вихід. Тобто це тимчасове укриття, яке повністю готове до виконання своєї місії, - розповів директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Укриття в школі розраховане на 286 осіб, проте тут можуть розміститися близько 500 дніпрян, адже є багато кімнат для перебування. Виконуюча обов’язки директора школи розповідає, що під час тривоги в укриття приходить дуже багато людей з прилеглих будинків.

Люди користуються укриттям, коли страшно, то люди біжать в укриття. Тут є ліжка, люди похилого віку можуть відпочити. Був такий випадок, що жінка з маленькою дівчинкою залишалися до ранку. І якщо тривога закінчилася, то люди можуть залишитися в укритті до ранку, аби вночі не йти додому, - розповіла в.о. директора школи № 19 Асія Мамедова.

Також в укритті є туалетні кімнати, аптечка, аби при необхідності надати невідкладну медичну допомогу, вогнегасники, виділена окрема кімната для відвідувачів з тваринами. У дитячій кімнаті достатньо іграшок та різних ігор, аби відволікти дитину під час повітряної тривоги. 

Крім цього, в укритті встановлені парти та стільці, тобто є можливість проводити уроки для учнів. Задля безпеки в укритті є основний вхід/вихід та ще 2 аварійні виходи.

Укриття у нас працює цілодобово. Є чергові, є адміністратор, який завжди на першому поверсі, є телефон укриття, який написано на дверях школи, на воротах, де є банер «Тут є укриття», - додала в.о. директора школи № 19 Асія Мамедова.

Загалом, у офіційному списку, який затвердили представники ДСНС, знаходиться 325 укриттів. Вони розташовані у різних районах по всьому місту та околицях.

укриття Дніпро2

Нагадаємо, раніше ми писали, що Фонд держмайна України планує передати на баланс Дніпра непридатні для захисту укриття.