Ухвалення цього рішення було складним: Філатов розповів про місяць очного навчання в школах і дитсадках Дніпра (відео)

У школах та дитячих садочках Дніпра минув перший місяць занять, коли діти частково, але все ж таки пішли до шкіл та садочків. Міський голова Дніпра Борис Філатов у своєму осінньому інтерв'ю розповів, як далося таке рішення в умовах постійних ракетних атак ворога міській владі та які підсумки і висновки можна вже зробити, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на "Наше місто".

За словами Філатова, зараз у Дніпрі 49% школярів займаються за змішаною системою, 43% — дистанційно, 8% — у рамках інших форм навчання (екстернат, патронаж тощо).

Філатов про дитсадки

Ми довго спілкувалися з батьками, батьківськими порадами під час ухвалення цього складного рішення. Так, дуже багато незадоволених. Втім, у наш час люди перебувають у ситуації постійного психоемоційного вибуху. Настрій у суспільстві може змінюватись із плюсу на мінус протягом тижня.

У мене теж немає повної впевненості у такому рішенні. Люди спочатку запитують: "Коли відкриють школи?" Ось ми їх відчинили.

Тепер питають: "Чому не закривають школи? Адже в Харків прилетіло, Херсон бомбять..." - говорить Борис Філатов.

На жаль, люди не до кінця розуміють, що зараз організація навчального процесу – це величезна проблема, це дуже складна логістика.

Наприклад, потрібно було знайти управлінське рішення щодо харчування дітей. Змінили підрядника, знайшли компанію, яка надає послуги кейтерингу. Це вимушене рішення. Адже за нинішньої форми навчання дуже важко забезпечити, щоб у школах працювали кухарі, які готуватимуть для дітей.

Так, на початку навчального року були складнощі з організацією харчування. Втім, компанія-підрядник виправляє помилки, вона перебуває у постійному діалозі з батьками, - зазначив мер.

Борис Філатов уточнив, що в місті до кінця місяця планують відкрити 20 садків. До кінця листопада таким чином працюватимуть 47 дитсадків.

Так, є питання, як бути, коли звучать сигнали повітряної тривоги, як діяти в таких ситуаціях. Тому розбиратимемося і надходитимемо відповідно до ситуації, щоб убезпечити дітей, вихователів, працівників. З метою організації освітнього процесу для дошкільнят Дніпра у 82 садах здійснюється облаштування найпростіших укриттів, - наголосив міський голова.

Нагадаємо, раніше ми писали: Філатов розповів, коли в Дніпрі почнеться опалювальний сезон (відео)