Укренерго закликає не долучатись цьогоріч до "Години Землі". Причина

В Національній енергетичній компанії «Укренерго» закликають українців не «вестися» на заклики долучитися до «Години Землі», адже це не сприяє економії електроенергії, зате може дуже нашкодити енергосистемі, передає Дніпровська панорама, посилаючись на НЕК «Укренерго»

Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі, - йдеться в повідомленні.

У компанії зауважили, що , на щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і єдине, що чого призводить - це до додаткової роботи диспетчерам, та пояснили чому.

Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої - це закон фізики. Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей,  особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення  - коли “Година Землі” завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми, - пояснили енергетики.

На їх переконання, найкращим внеском кожного буде щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби. 

В Укренерго всіляко підтримують екоініціативи, спрямовані на протидію зміни клімату. 

Долучитися до таких ініціатив кожен може щоденно, розумно користуючись електроенергією: не вмикайте одночасно багато потужних приладів і переносьте споживання потужної побутової техніки на нічні години. 

Це буде вашим щоденним внеском у збереження природи і надійність роботи енергосистеми", - наголосили в компанії.

Акція Година Землі стартувала в австралійському Сіднеї в 2007 році. Її придумали Всесвітній фонд захисту дикої природи і таблоїд "The Sydney Morning Herald". Метою було привернути увагу людей до неконтрольованих витрат ресурсів планети. Тоді, в 2007-му, в цій акції взяли участь 2,2 млн. будинків і підприємств - вони погасили вогні на 1 годину, щоб продемонструвати свою позицію щодо зміни клімату.

Акція Година Землі проходить щорічно в останню суботу березня. У 2023 році вона відбудеться 25 березня. У цей день на одну годину - з 20:30 до 21: 30 за місцевим часом - люди на планеті погасять світло і електричні прилади.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі та області готуються до масштабних планових відключень електрики. Відомі дати й адреси