В Україні зміняться цін на продукти. Що подешевшає та подорожчає у Дніпрі

В Україні можуть змінитися ціни на низку продуктів харчування. За прогнозами експертів, підвищаться ціни на огірки, помідори, свинину та молочну продукцію. А курятина, яйця, борошно, хліб та гречка, навпаки, подешевшають. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Оbozrevatel.

Ціни на огірки та помідори зростають, оскільки є проблема з тепличними господарствами. Дуже висока ціна газу, електроенергії – це все дає ефект підвищення собівартості. Ще є одна проблема. На Херсонщині дуже багато вирощувалося овочів, особливо в районі Нової Каховки, там де ще зараз руська. Сезон овочів починається вже скоро. З іншого боку, є капуста, картопля, на яку ціни особливо не підвищуються, тому що у нас цього багато", - каже аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев.

За його даними, все ж більшість продуктів продовжать зростати у ціні, оскільки в країні продовольча інфляція. При цьому можуть подешевшати курятина та яйця, оскільки відбувається відновлення поголів'я.

Свинина дорожчатиме, бо дорогі корми. Тим більше у нас буде мало фуражних культур цього року, мало кукурудзи, якою ми годуємо свиней. Знову ж таки овочі, м'ясна група та молочка дорожчатимуть, а не підвищуватимуться в ціні - борошно , хліб і гречка , - підсумував Мартишев.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі після закінчення опалювального сезону проводять ревізійні та ремонтні роботи на тепломережі.