Відчайдухи з тероборони Дніпра на світанку затрофеїли ворожу БМП (фото)

Бійці тероборони Дніпра евакуюють поранених за допомогою БМП, яку вони викрали з-під носу у окупантів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Для того, щоб викрасти бойову машину, нашим бійцям довелося шукати в інтернеті інформацію, як керувати БМП.

Цю трофейну БМП відчайдухи з нашої бригади витягнули з-під російських позицій на світанку, з першими лучами сонця. Вона була пошкоджена нашими бійцями і залишилася без однієї гусениці. Вночі після бою розвідники і механіки одного з наших підрозділів зробили вилазку до машини і перевірили її стан, адже бойова техніка у ТРО на вагу золота. Виявилося, що БМП з повним боєкомплектом і не потребує складного ремонту. Для її евакуації була організована справжня операція, адже росіяни воліють спалити свої пошкоджені машини, щоб їх не змогли використати наші бійці, - йдеться у повідомленні бригади.

Згодом наші механики з'ясували, що на трофейній БМП треба замінити деякі деталі. Тоді бійці почали потайки їх знімати з ворожої техніка, що кинута у сірій зоні.

Машину вдалося відремонтувати і вона вже встигла взяти участь у евакуації поранених в складних погодних умовах, коли місцевий чорнозем перетворюється на болото від кількох крапель дощу.Втім, механіки бригади вирішили відновити і бойові здатності БМП, щоб ця машина повернула окупантам залишений ними боєкомплект з відсотками. Росіяни написали на борті “катюша”, але наші хлопці вирішили, що це буде “Марія” і вона обов’язково буде бойовою, - додають у бригаді.

Нагадаємо, раніше ми писали, як бійці тероборони Дніпра згадали, як червоний трактор допоміг викрасти ворожу БМП.