Влада розкритикувала рішення НКРЕКП. Тариф на воду у Дніпрі можуть не підвищити

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Денис Шмигаль розкритикували рішення про підвищення ціни на воду для побутових споживачів, яке прийняла нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Це рішення не було узгоджене з урядом і тому воно може бути переглянуте. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Президент України Володимир Зеленський назвав це рішення НКРЕКП ганебним та непрофесійним.

Ми не можемо і не сприйматимемо спокійно такі рішення. Уряду доручено подати рішення у відповідь. Вони будуть, - заявив президент. .

Прем'єр  дав доручення міністру енергетики та міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП.

Ми робимо все можливе, аби забезпечити соціальну справедливість. Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім, хто їх потребує. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло і гарячу воду. Тоді як непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою Уряду, - написав Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, 29 червня НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення в Україні. Тариф на воду  мав зрости в середньому 32% залежно від водоканалу. Підвищення планували у два етапи - з 1 липня та з 1 вересня. 

Раніше ми писали, про рейтинг найбільш високооплачуваних вакансій у Дніпрі та області.