Як у Дніпрі працює майстерня, де виробляють експонати для музею “Машини часу” (Відео)

У Дніпрі існують десятки майстерень, де творчі люди можуть реалізувати свої задуми. Одна з них, що знаходиться на лівому березі міста, побудована на базі промислового підприємства. Зараз її основна функція – облаштування експонатами музею «Машини часу». Подробиці - в екслюзивному інтерв'ю "Дніпровській панорамі".

В останні роки, у зв’язку із війною, роботу потужностей довелось призупинити. Однак, щоб люди не лишились без роботи, а, відповідно, коштів, директор закладу культури Михайло Прудніков підтримує майстрів – надає їм можливість працювати для музею. 

Зараз музей «Машини часу» - в центрі уваги майстрів. Переобладнання майбутніх експонатів під музейну колекцію потребує значних фінансових вливань. Незважаючи на війну, дніпровський музей продовжує працювати.

Директор музею «Машини часу» Михайло Прудніков розповідає, що до війни тут працювало його підприємство, а нині тут активно накопичуються експонати для музею.

Майстер Борис Іванович працює з Михайлом Прудніковим майже 20 років. Говорить, що зараз саме музей «Машини часу» в центрі уваги майстрів:

Я прийшов слюсарем. Це було у 2006 році. Поступово створили бригаду, а мене поставили бригадиром. Виконували роботу з ремонту, виготовлення нового. Попутньо ми виконували роботи для музею, який створив Михайло Віктороич.

Найбільш памятною була робота над літаком, що зараз є частиною експоззиції музею «Машини часу».

Перша музейна робота, з якою я зіткнувся, це був літк. Ми його тупо розпиляли навпіл, зробили кріплення, а потім перевезли до музею і повісили на стіну, - згадує майтер.

Головний інженер Олександр Шистя, у свою чергу підкреслює, що музейна діяльність та переобладнання майбутніх експонатів під музейну колекцію потребує значних фінансових вливань.

Завод працює з 2001 року. Я тут працюю з 2005. Музей відчинили у 2014 році. А це в нас інструментальна дільниця, на якому ми робимо різноманітні речі, відповідно всі експонати, які потрапляють до музею, спочатку проходять через наші руки. Щось ми відновлюємо, щось переробляємо, коли щось ламається в музеї, воно, знову ж, приїжджає сюди, а ми ремонтуємо", - пояснює Олександр Шистя.

Деякі експонати для "Музею машини часу" доводиться купувати, деякі передають в дар, та переважно за них доводиться платити.

Зараз музей налічує тисячу експонатів, про те щодо найулюбленішого Михайло Прудніков говорить наступне:

Улюблений експонат той, якого ще немає! Тому що в процесі, коли ти його починаєш створювати - це й буде найбільша любов. А коли вже створив, ти своє завдання виконав, і цим можуть користуватися люди, - каже директор музею.

Докладніше в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на стадіоні «Авангард», який чекає оновлення, навели лад (Відео)