Як у Дніпрі працює єдиний в Україні штучний водоспад

У цьому сезоні у Дніпрі відновили роботу водоспаду на Монастирському острові, який не працював у 2022 році через ведення воєнного стану в країні та  заборону на проведення водолазних робіт в акваторії річки. У вівторок, 13 червня, черговий по місту  директор КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради Юрій Гамазинський перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо функціонування штучного водоспаду «Поріг ревучий». Про це повідомляє Дніпровська панорама.

як працює водоспад у Дніпрі

Цього року, міський голова Борис Філатов, поставив завдання відновити роботу водоспаду. Наразі завдання виконано, «Поріг Ревучий» безперебійно працює з 8:00 до 20:00 щоденно.

«Поріг Ревучий» - єдиний штучний водоспад в Україні, його висота - 17 метрів, а ширина - 20 метрів. Водоспад може працювати в декількох режимах.
Відкриття однієї з найгарніших локацій нашого міста, відбулося 14 вересня 2013 року, до Дня міста та 200-річчя від народження Т. Г. Шевченка.

Продуктивність водоспаду 1600 кубічних метрів на годину, у роботі задіяно три насоси потужністю 55КВт., які подають воду з акваторії р. Дніпро. 

Також «Поріг Ревучий» має свою родзинку - підсвічування в формі та кольорі Державного прапору України, та іншу декоративну підсвітку, яка працює з 18:00 до початку комендантського часу, а саме 24:00.

як працює водоспад у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі обрали найкращий сквер.