Захищала гніздо. На Дніпропетровщині маленька пташка напала на жінку

Жительку Дніпропетровщини під час прогулянки двічі атакувала маленька жовта пташка. Як, з'ясувалося, це буле плиска й скоріше за все, вона намагалася відвести жінку від свого гнізда із пташенятами. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

плиискаплиска1

Як розповіла у соцмережі Анна Охременко, все відбувалося неподалік від селища Радісне Дніпропетровської області.

На прогулянці з собакою по грунтовій дорозі ми проходили повз поле с пшеницею. Все як завжди, аж раптом мене почала атакувати плиска жовта. Причому майже сідала на голову і голосно кричала. Думаю, ну дива: перший раз її побачила у цьому році біля Ворскли, за 60 км від теперішнього місця мешкання, а потім раз і тут її бачила...але фото були не дуже. А тут без фотоапарата і на тобі, так близько. Думаю, ну це просто співпадіння, і пішли далі. Вона відстала. Потім ми повертаємося і знову атакує. Думаю так, потрібно йти додому за фотоапаратом, раз так напрошуються на фотосесію), - розповіла авторка допису.

Цікаво, що пташка дочекалася повернення жінки, яка "озброїлася" фотоапаратом й дозволила їй зробити кілька світлин.

Напевно десь поряд було її гніздо в пшениці, бо інакше не можу пояснити таку поведінку...може хтось у коментарях підкаже, що це було? - додає авторка допису.

У коментарях користувачі соцмережі також припускають, що пташка таким чином намагалася захистити своє гніздо.

плиска3плиска4плиска5пост про плиску

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі з'явилися гигантські оси з Червоної книги.