Як краще вивчити англійську мову – порівняння популярних способів

Як вивчити англійську – актуальне питання. Адже вона скрізь затребувана: не лише у закордонних поїздках чи на роботі, а й просто для пошуку певної інформації в мережі. Багато хто вивчає його дуже довго – шкільні та університетські заняття, як правило, мало що дають. Тому надалі починаються заняття у мовній школі чи самостійно. У багатьох людей, зрештою, це починає забирати так багато часу, що перетворюється спочатку на хобі, а потім і на справжню проблему. Як вивчити англійську, щоб не доводилося щоразу починати наново?

Вивчення англійської мови на професійних курсах

Якщо брати курс English Prime, приблизний термін навчання становить близько двох років. Все залежить від того, з якого рівня починається навчання, і на якому рівні планується зупинитись.

Усього англійська мова розділена на 6 позицій, за рівнями. На кожен із них йде, в середньому, до 4 місяців. Таким чином, якщо навчання розпочато з нуля, дійти середнього рівня можна приблизно за 8 місяців. Але роль відіграє інтенсивність занять. Чим вона вища – тим швидше буде досягнуто результату.

Програми та сайти для вивчення англійської

Сьогодні існує кілька десятків корисних додатків та сайтів, які допомагають у тому, як вивчати англійську самостійно. Наприклад, ці програми:

·         ED Words – тренажер англійських слів;

·         Wordbit – програма блокує екран телефону і для розблокування потрібно виконати завдання англійською;

·         Wordscapes – складання слів англійською.

Ось ще кілька сайтів, які будуть не менш корисними:

 

·         Alleng - можна знайти багато підручників з граматики;

·         Duolingo – сервіс вивчення англійської та інших мов;

·         ETS TOEFL – для підготовки до екзамену TOEFL;

·         Lingvolive – онлайн-словник;

·         Memrise – допоможе збільшити словниковий запас.

 

Розмовні клуби та онлайн-чати: за та проти

Розмовний клуб і чат насправді не так сильно відрізняються один від одного. У таких місцях онлайн чи офлайн збираються однодумці. Але не щоб розібратися, як разом вивчати англійську мову, а щоб отримати мовну практику.

Плюси тут такі:

                Усунення мовного барʹєру – спілкування з тими, хто теж вчить англійську, надає більше впевненості. Надалі не страшно буде заговорити і з носієм.

                Розуміння співрозмовника – часте оточення англійською мовою дозволить швидше навчитися розбирати її на слух та розуміти значення.

                Мовленнєва практика - з часом страх піде і говорити стане легше. Також часте говоріння дозволить надалі англійській звучати природніше, акцент поступово буде помітний дедалі менше.

Мінуси відзначаються такі:

                Не варто вступати до розмовних клубів або онлайн-чатів, якщо рівень володіння мовою нижчий за середній. Щоб від цих місць була користь, потрібно не тільки мати достатній обсяг словникового запасу, але також мати уявлення про граматичні конструкції. Інакше приємні посиденьки обернуться ще одним курсовим заняттям.

                Тут немає теорії, як вивчити англійську, оскільки ці місця спілкування призначені для відточування вже наявних навичок, а не для набуття нових знань. І якщо в чатах зазвичай говорять на вільні теми, то у розмовних клубах вони анонсуються заздалегідь. Це дозволить трохи підготуватися.

Самостійне вивчення англійської: наскільки це ефективно

Практика показує, що англійську мову вивчити можна. Це цілком реально, адже в мережі знайдеться безліч навчальних матеріалів. Важливо визначитись з метою та сконцентруватися на її досягненні.

Ось як можна вивчати англійську власними силами ефективно:

·         Вчити 10 нових слів щодня та одразу пробувати будувати з ними пропозиції.

·         Максимально занурити себе в англійську – змінити мову в електронних гаджетах, дивитися фільми із субтитрами, читати книги чи слухати їх у форматі аудіо. Не варто вперше виписувати незнайомі слова. Краще спробувати зрозуміти їх із контексту.

·         Уважно опрацьовувати матеріал, структурувати його та приділяти регулярним заняттям достатньо часу. Тоді з великою ймовірністю вдасться вивчити мову власними силами.

пор

Універсальні поради, як спростити вивчення англійської

Ці поради для вивчення мови будуть корисні незалежно від того, як це робити:

1.       Намітити ціль. Якщо вирішено взятися за навчання, варто зрозуміти, заради чого розпочинаються заняття. Це допоможе надалі не втрачати мотивації.

2.       Займатися щодня. Навіть півгодини занять на день дозволять ще крок наблизитися до досягнення бажаного.

3.       Змішувати напрямки занять. Уроки, що стосуються різних сторін мови, дозволяють покращити результат.

4.       Користуватись інтернет-ресурсами. Це відмінний вибір і для основних самостійних занять, і для додаткових курсів.

5.       Більше спілкуватись із носіями. Тільки такий підхід дозволить якнайкраще попрактикуватися в розмовній мові.