У Дніпрі допомогли маленькому черепашеняті

Дбайливий дніпрянин побачив на дорозі поблизу озера Куряче маленьке черепашенятко і вирішив допомогти йому, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на пост  Євгена Лісечко у групі "Тваринний світ України".

Черепашенятко. В руки взяв, тільки щоб еваюкувати з дороги. м. Дніпро. оз. Куряче. Буду вдячний, якщо скажете що це за різновид.
P.S. З черепашкою все добре, просто ховається, - написав автор.

Користувачі визначили, що це болотяна черепашка.

черепаха

черепаха

У нас всього 2 види, причому червоновуху завезли. Колись це була популярна домашня тваринка, - пояснюють вони в коментарях.

При чьому зараз можна зустріти як маленьких, так і великих особин черепахи болотяної, які вилазять відкладати яйця.

У нас вони мігрують до озер із Канева.

Що слід зробити, якщо знайдете такий вид?

Найкраще - віднести до річки, озера, водойми:

Я теж була знайшла черепашку, віднесла до річки, поклала її на землю, ото вона швиденько чкурнула у воду, занесіть до води, вона сама собі розбереться куди їй треба.

Попри те, що таких черепашок зустрічається багато, їх слід берегти:

черепаха

Болотняна черепаха водиться біля водойм, що розташовані в лісових, степових та лісо-степових районах. Їх можна побачити в озерах, плавнях, ставках та каналах. Швидких річок вони уникають, надаючи перевагу водоймам, берег яких добре прогрівається. 

Черепахи виходять на берег вдень, щоб погрітися на сонці. Періодично повертаються у воду, щоб “охолонути”. Вночі вони сплять на дні водойм.

Тривалість життя — кілька десятків років, водночас у ботанічному саду на півдні Франції одна болотяна черепаха жила понад 120 років.

Найбільша популяція цього виду збереглася на території України, але через нелегальне полювання черепахам загрожує винищення.

Нагадаємо, раніше ми писали: Таке не побачиш у місті. Під Дніпром до фотооб'єктиву потрапили рідкісні птахи