У Дніпрі пройшла унікальна Ніч музеїв 2023 «Дніпро. Стійкість та єднання» (Відео)

Вперше п’ять музеїв об’єдналися у єдиний екскурсійний маршрут у Дніпрі. У Ніч музеїв, 20-го травня, придбавши лише один квиток, дніпряни та гості міста мали змогу відвідати аж пів десятка закладів. Через обмеження, пов’язані з воєнним часом, цей захід відбувся з 17 до 22 години. З одного до іншого музею екскурсантів перевозили спеціальним транспортом, в якому працювали гіди. На екскурсантів очікували захоплюючі театралізовані перформанс, незвичні музейні дійства та цікаві екскурсії, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ДніпроTV.

Ніч музеїв у Дніпрі розпочалась з перфомансу в Будинку губернатора, де зараз розташований Музей історії Дніпра. Мета – розповісти про історію будівлі, яка є пам’яткою національної архітектури.

Вперше в Музеї історії Дніпра Єлизавета. Дівчина каже, що не часто ходить у музеї, але Ніч музеїв вирішила не пропускати, зізнається - хотіла більше дізнатись про Будинок губернатора, адже часто  проходить повз нього:

Думала, що ми просто походимо, подивимось на експонати, а тут справжня вистава. Неочікувано.

У проведенні Ночі музеїв об’єдналось одразу 5 музеїв: Музей історії Дніпра, Музей Вадима Сідура. Дніпро, Дніпровський Художній Музей, Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького та Технічний музей «Машини Часу». Для гостей заходу підготували театралізований перфоманс. Персоніфікували героїв актори Дніпровського театру ляльок.

Ми об'єдналися ще на початку 2022 року. Ми працювали в волонтерських центрах, з переселенцями і ось сьогодні квінтесенція цього єднання - "Ніч музеїв". Квитки дніпряни розкупили за тиждень, люди «зголодніли» за такими заходами», - зазначив начальник управління культури ДМР Євген Хорошилов.

Докладніше - у відеосюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Протягом року вважався зниклим безвісти. На Дніпропетровщині попрощаються з бійцем Нацгвардії, який загинув під Маріуполем