Боєць тероборони з Дніпра розкрив старовинний рецепт борщу, який він готує побратимам на передовій

Захисники України на передовій мають змогу покуштувати борщу, який зварений за старовинним козацьким рецептом. Про це повідомив боєць тероборони, дніпрянин Дмитро Каюк, який вже не одноразово готував цю саму страву для своїх побратимів на фронті, передає Дніпровська панорама

Борщ ми варимо за старовинним козацьким рецептом в казані. Називається він: борщ старосамарський (від назви фортеці Стара Самарь, побудованої гетьманом І. Мазепою на р. Самара). Мене його навчила робити відома у Дніпрі майстриня казанної кулінарії Галина Єременко, - розповідає Жмитро Каюк.

За його словами, у мирний час зварений за цим рецептом борщ просто причаровув усіх шанувальників української кухні на фестивалях, що проводилися в Дніпрі .

Рецепт простий. В розжареному казані робимо зажарку. Спочатку смажимо цибулю, потім моркву. Додаємо паприки. Щедро. Після цього закладаємо м'ясо. Чекаємо доки воно вкриється золотистою шкоринкою, заливаємо водою і даємо покипіти. Додаємо картоплю, буряк, томати. Наостанок закладаємо капусту. Закипіло і вуаля! Готово! У полумисок додаємо зелень та сметану. А поряд кладемо цибулинку/часничинку, сальце й скибку житнього хліба. Смачного! Хлопцям подобається. Після такого смаколика і воюють вони з натхненням, - розкрив старовинний рецепт військовий.

борщ1

Нагадаємо, сьогодні 40 днів з дня ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі на Перемозі.