Просто залийте тісто кефіром. Неймовірно пухкі та ніжні булочки

Булочки за цим рецептом виходять пухкі, наче пух. А секрет криється у незвичній заливці на кефірі, повідомляє Дніпровська панорама.

Складники:

  • молоко тепле - 250 мл
  • дрібка солі
  • цукор - 120 г
  • яйце - 1 шт
  • масло вершкове - 60 г
  • дріжджі свіжі - 14 г
  • борошно - 500 г

булочки

Для заливки:

  • кефір - 100 мл
  • яєчний жовток - 1 шт
  • куркума - 1/4 ч ложки

Приготування:

Змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі. Додайте половину борошна, вимішайте.

Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте. Всипте решту борошна та замісіть тісто.

Перекладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою та рушником і залиште в теплі на 1,5-2 години.

Коли тісто підійде, обімніть його та викладіть на робочу поверхню. Скачайте в кулю на залиште під плівкою ще на 5 хв.

Присипте тісто борошном, розкачайте у прямокутник, товщиною 5-6 мл.

Розріжте на невеликі прямокутники, з одного боку яких зробіть надрізи.

Далі згорніть у трубочку та викладіть у форму для випікання. Накрийте плівкою і рушником і залиште на 30 хв.

Змішайте кефір з жовтком і куркумою. Залийте сумішшю булочки після зазначеного часу. Змастіть пензликом кожну булочку.

Випікайте у розігрітій духовці 170 градусів 25-30 хвилин.

булочки

Нагадаємо, раніше ми писали: До новорічного столу: салат “Чарівність” підніме настрій всім гостям

Ніжний шоколадний торт "Ескімо": рецепт, який зробить вас щасливим