Просто залийте тісто кефіром. Неймовірно пухкі та ніжні булочки
Булочки за цим рецептом виходять пухкі, наче пух. А секрет криється у незвичній заливці на кефірі, повідомляє Дніпровська панорама.
Складники:
- молоко тепле - 250 мл
- дрібка солі
- цукор - 120 г
- яйце - 1 шт
- масло вершкове - 60 г
- дріжджі свіжі - 14 г
- борошно - 500 г
Для заливки:
- кефір - 100 мл
- яєчний жовток - 1 шт
- куркума - 1/4 ч ложки
Приготування:
Змішайте тепле молоко, цукор, дріжджі. Додайте половину борошна, вимішайте.
Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте. Всипте решту борошна та замісіть тісто.
Перекладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою та рушником і залиште в теплі на 1,5-2 години.
Коли тісто підійде, обімніть його та викладіть на робочу поверхню. Скачайте в кулю на залиште під плівкою ще на 5 хв.
Присипте тісто борошном, розкачайте у прямокутник, товщиною 5-6 мл.
Розріжте на невеликі прямокутники, з одного боку яких зробіть надрізи.
Далі згорніть у трубочку та викладіть у форму для випікання. Накрийте плівкою і рушником і залиште на 30 хв.
Змішайте кефір з жовтком і куркумою. Залийте сумішшю булочки після зазначеного часу. Змастіть пензликом кожну булочку.
Випікайте у розігрітій духовці 170 градусів 25-30 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали: До новорічного столу: салат “Чарівність” підніме настрій всім гостям
Ніжний шоколадний торт "Ескімо": рецепт, який зробить вас щасливим