Смажу рибу тільки на воді, без бризків та горілої олії
Кожна господиня має секрет приготування тієї чи іншої страви. А як ви смажите рибу? Дніпровська панорама розповість простий спосіб приготування смакоти, від якої насамперед господиня буде у захваті, повідомляє Дніпровська панорама.
Як правильно смажити рибу з хрусткою скоринкою
Інгредієнти для смаженої риби:
риба - 2 шт.;
сіль - 2 щіпки;
борошно - 100 г;
кукурудзяне борошно - 100 г.
Приготування смаженої риби:
Позбавляємо рибу від зябер, нутрощів, плавців та голови. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки спочатку впоперек, а потім уздовж. Забираємо з м'яса зайві кісточки.
Викладаємо філе в миску, посипаємо сіллю та ретельно перемішуємо. Залишаємо рибу на 15 хвилин злегка ввібрати сіль.
Змішуємо в пакеті пшеничне та кукурудзяне борошно. Викладаємо рибні шматочки в целофановий пакет із борошном, ретельно перемішуємо там філе.
У сковороді розігріваємо олію. Вмочуємо шматочки риби на початку у воду, а потім відразу опускаємо в гарячу олію.
Навколо риби в цей момент утворюється водяна плівка і волога з риби йти вже не буде.
У результаті вода не дасть забрати рибі всю олію всередину себе. Це забезпечить соковитість риби без нудотного смаку олії, а так само забезпечить їй дуже смачну хрустку скоринку.
Якщо готуватимете рибу таким способом, то самі переконайтеся, що так можна смажити все. Наприклад, куряче філе і навіть котлети (скибочки кабачків, грибів тощо). Виходить чудово, хрумтить чудово. Бризок немає і горілого борошна теж. Виходить, як би, панування навпаки, дуже зручний метод.
Нагадаємо, раніше ми писали
Буде готовий за 3 години. Вгамовуємо спрагу домашнім квасом