Смажу рибу тільки на воді, без бризків та горілої олії

Кожна господиня має секрет приготування тієї чи іншої страви. А як ви смажите рибу? Дніпровська панорама розповість простий спосіб приготування смакоти, від якої насамперед господиня буде у захваті, повідомляє Дніпровська панорама.

Як правильно смажити рибу з хрусткою скоринкою

Інгредієнти для смаженої риби:

риба - 2 шт.;
сіль - 2 щіпки;
борошно - 100 г;
кукурудзяне борошно - 100 г.

Приготування смаженої риби:

Позбавляємо рибу від зябер, нутрощів, плавців та голови. Нарізаємо рибу на невеликі шматочки спочатку впоперек, а потім уздовж. Забираємо з м'яса зайві кісточки.
Викладаємо філе в миску, посипаємо сіллю та ретельно перемішуємо. Залишаємо рибу на 15 хвилин злегка ввібрати сіль.

рыба жареная


Змішуємо в пакеті пшеничне та кукурудзяне борошно. Викладаємо рибні шматочки в целофановий пакет із борошном, ретельно перемішуємо там філе.

У сковороді розігріваємо олію. Вмочуємо шматочки риби на початку у воду, а потім відразу опускаємо в гарячу олію.

жареная рыба1

Навколо риби в цей момент утворюється водяна плівка і волога з риби йти вже не буде.
У результаті вода не дасть забрати рибі всю олію всередину себе. Це забезпечить соковитість риби без нудотного смаку олії, а так само забезпечить їй дуже смачну хрустку скоринку.

жареная рыба вкусная
Якщо готуватимете рибу таким способом, то самі переконайтеся, що так можна смажити все. Наприклад, куряче філе і навіть котлети (скибочки кабачків, грибів тощо). Виходить чудово, хрумтить чудово. Бризок немає і горілого борошна теж. Виходить, як би, панування навпаки, дуже зручний метод.

Нагадаємо, раніше ми писали

Буде готовий за 3 години. Вгамовуємо спрагу домашнім квасом