У Дніпрі пішла з життя наукова співробітниця, яка 45 років життя віддала місцевому історичному музею

У Дніпрі у ніч на 8 листопада пішла з життя колишній співробітник історичного музею 73-річна Надія Шейміна. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Надія Шейміна 45 років свого життя віддала історичному музею. Вона була старанним, відповідальним, безвідмовним у складних ситуаціях працівником. У жінки залишилося дві доньки: Наталія та Ірина.

Надія Михайлівна народилася в 1950 році в селі Олександрівка (Запорізька область). В 1954-му родина переїхали до Запоріжжя. У 1971 році жінка поступила на історичний факультет Харківського університету. Після закінчення 4-го курсу перевелася до ДНУ.

З 20 квітня 1976 р. по 13 лютого 2021 р. працювала і історичному музеї, пройшовши шлях від наукового співробітника до завідуючої відділом.
З 1977 р. Надія Михайлівна стала виконуючим обов’язки заввідділом "Історія радянського суспільства" (наразі відділ "Історії України сучасного періоду та етнографії"). Саме з цим відділом її і пов'язала музейна доля. Після того, як в 1997 р. було розібрано залу №8, керувала робочою групою по оновленню експозиції, яка б розповідала про історію краю за часів Незалежності України.

Займалася вивченням таких тем, як: політичний та суспільний розвиток регіону з 1945 по 2021 рр.; діяльність політичних партій та виборчі процеси в місті, області та України; репресії та дисидентський рух за часів УРСР. Автор багатьох музейних виставок та заходів. Брала участь в регіональних, всеукраїнських та іноземних конференціях.
Тужимо та пам’ятаємо, -= йдеться у повідомленні Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького.

Дніпровська панорама висловлює співчуття родині Надії Шейміної.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Донецькому напрямку загинув боєць з Дніпропетровщини Олександр Портянко.