Вона підкорила тисячі сердець. У Дніпрі працює кондуктор-психологиня (відео)

 Надія Михайловська працює кондукторкою у трамваї вже 20 років. За цей час, дійсно, жінка бачила тисячі пасажирів. Деякі тепер її добрі знайомі, які радіють, коли їхня поїздка припадає на зміну Надії. А декому кондукторка по-справжньому допомогла - порадою або заспокійливим словом, передає Дніпровська панорама.

кондук гл

Жінка вважає, що вона, як господиня салону трамваю, повинна зустріти з ранку людей, коли вони їдуть ра роботу і потім проводити їх додому. Зустріч людей в трамваї повинна бути теплою.

 Нам доводится рано прокидатися і пізно  закінчується друга зміна. Спочатку ми повинні людей на роботу відвезти, потім з роботи – додому. Ми повинні бути витривалими психологічно. І пасажирів іноді треба заспокоїти, щоб уникнути конфліктних ситуацій. У мене теж були такі, - розповідає Надія Василівна.

За роки роботи вона бачила різне, адже у транспорт кожна людина сідає зі своїми радощами та печалями. Тож треба  не просто продавати квитки, а бути психологом, вважає Надія Михайловська. Вона сама колись мала потребу у підтримці. Наприклад, коли вийшла у свій перший маршрут.

Я дуже хвилювалася, не знала до кого звернутися. Піджилки трусилися. Мені повезло – водій був доброзичливий, зрозумів, що я хвилююся. Сталося так, що я познайомилася із ним і пасажири показалися мені такими добрими. Потім вийшла і на другий день і на третій і пішло як по накатаної. А спочатку було лячно,- зізнається Надія

З початку російської агресії змінився настрій більшості пасажирів, та й самі вони стали іншими.

Як почалися ці страшні часи, до  нас багато приїхало людей і с Донбасу. Кожному треба було щось підказати, іноді добре слово сказати, - каже Надія Михайловська

Ми часто бачимо, як у транспорті виникають конфліктні ситуації і як буває нелегко  впоратися з ними навіть чоловікам. Втім, ця тендітна жіночка, як правило, може заспокоїти всіх. 

Іноді людина чогось веде себе агресивно. Я повинна заспокоїти її. Увійти в положення. Якось було -  нас немає коштів, ми з Бахмуту їдемо. Я запитую - куди вам потрібно їхати, не хвилюйтеся. І їм, хоч трошечки, а вже легше, - каже Надія.

Надія Михайловська вважає свою роботу найкращою. Ймовірно, тому, що просто любить людей.

 

 Раніше ми писали про Люди Дніпра.Знайомтесь- Андрій Здор. Його звичайна робота це утримувати колег на 20-тиметровій висоті (відео)