Нардеп із Дніпра Бужанський відмовився говорити українською у прямому ефірі та влаштував суперечку з ведучим (Відео)

Під час прямого включення в ефірі телеканалу Київ24 народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський відмовився перейти на українську мову на прохання ведучого та влаштував з ним суперечку. Врешті-решт нардеп взагалі без попередження відключився з ефіру та пішов геть. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

29 травня "слуга народу" Бужанський у телеграм-каналі зробив допис, в якому йшлося, що він проголосував "проти" встановлення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом 8 травня. Тому ведучий хотів обговорити з нардепом у прямому ефірі його позицію та привітав його національним гаслом "Слава Україні". У свою чергу Бужанський відмовився відповісти "Героям Слава", натомість сказав "так, Слава Україні".

Коли Бужанський почав відповідати російською на запитання зі студії, ведучий попросив його перейти на українську мову. Нардеп у різкій формі відмовився від цього та почав посилатися на Конституцію України: мовляв, там зазначено, що "державна мова – українська, а держава гарантує свободу й розвиток інших мов".

Врешті-решт Максим Бужанський заявив, що йому "немає про що розмовляти" з ведучим та видалився з ефіру.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині водій таксі відмовився везти додому 88-літню жінку з інвалідністю.