Куля снайпера ледь не залишила без голосу відомого артиста з Дніпра (відео)

Артист з Дніпра Яків Ткаченко, який знявся у найдорожчому українському блокбастері "Довбуш", ледь не втратив голос через поранення на фронті. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від 128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ.

Снайпер, слава Богу, не попав в живе тіло, попав у край пліти, але уламки кулі сталевої і сердечник розлетілися. І в голову залетіли, і в шию, і потім все це діставали. Навіть лікарі тут у Дніпрі казали, що була така небезрека, що я взагалі  чи втрачу голосі, чи залишуся німим, тому що дуже щільно до голосових зв'язок уламки увійшли, - згадує Яків Ткаченко.

За його словами, стрічку "Довбуш" почали знімати п'ять років тому. Її прем'єру відкладували кілька разів. Й коли артист у серпні 2022 року потрапив не передову, то задумався про те, що він має усі шанси вже не дожити до прем'єри. Півроку він жив-воював у окопах під Вугледаром. 

Коли я був на нулі, то всі мені казали, Артист, закінчиться війна й це просто твій обов'язок зняти кіно без прикрас, як воно є - війна. Я вважаю, що майже всьому чоловічому населенню доведеться у цій війні повоювати. Треба готуватився всім, - каже Яків Ткаченко. 

До війни Яків Ткаченко працював у Дніпровському академічному театрі драми та комедії та у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Також він відомий глядачам по фільмах "Ціна правди", "Червоний", "Безславні кріпаки" та "Припутні", за роботу у якому у 2018 році був номінований на кінопремію "Золота дзиґа" як найкращий актор другого плану.

Нагадаємо, раніше ми писали, про історію військовополоненого з Дніпра: як розвідника етапували до росії