Як швидко приготувати заливний печінковий пиріг
Заливний печінковий пиріг підійде для сімейної трапези, а також для зустрічі гостей. Приготувати його нескладно, до того ж, це не займе багато часу. Про це пише Дніпровська панорама.
Складові
- Куряча печінка 300 г
- Яйця відварені 3 шт.
- Зелений горошок 100 г
Заливання
- 2 яйця
- Сметана 3 ст.
- Крохмаль 1 ст.
- кріп
Приготування
Курячу печінку нарізати невеликими шматочками (приблизно на 3 частини). Викласти на гарячу сковороду з олією, посолити, поперчити, обсмажити, помішуючи, на вогні вище за середній. Не доводити до готовності, лише до освітлення скоринки, приблизно 2 хвилини.
Три варені яйця очистити і порізати на 4 частини вздовж. На дно форми 23х10 см з пергаментом (можна будь-яку) у шаховому порядку викласти яйця. Проміжки заповнити печінкою. Посипати розмороженим зеленим горошком (можна кукурудзою, відвареною морквою). Повторити шар, але яйця класти де їх немає на нижньому шарі.
Збити яйця, додати 3 ст.л. з гіркою сметани та 2 ч.л. з гіркою крохмалю, посолити, перемішати. Всипати нарізаний кріп. Заливання вилити у форму, дати вийти повітрю (достатньо 4 хвилин). Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хв. Охолоджувати щонайменше години. Перед подачею прикрасити зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фунчозу по-корейськи з куркою та овочами.